Accessoires
25 juni 2008 - Ron Smeets

Telefoon opladen tijdens het dansen

Alternatieve opladers voor momenten dat je effe geen stopcontact in de buurt hebt zijn natuurlijk niet nieuw meer.

De mini windmolen, deze zonnecel lader en de handtas op zonne energie zijn slechts enkele voorbeelden.

Orange test dit jaar tijdens het Glastonbury Festival de zogenaamde Orange Dance Charge.

De idee achter deze kinetische lader is simpel. Je bind de band (foto) om je arm. Zegt tegen je vrienden dat je GEEN last hebt van je bloeddruk ;-), sluit je mobieltje aan en klaar. Terwijl je vervolgens staat te swingen op The Verve, Amy Winehouse (als ze dan nog leeft) of Manu Chao wordt je mobieltje opgeladen. Hoe meer je beweegt, des te sneller is je accu weer vol.

Overigens is ook het idee om moebieltjes met behulp van kinetische energie op te laden niet helemaal nieuw. Eerder zagen we al een concept toestel van modelabs en deze, ietwat minder gebruiksvriendelijke oplossing.

Overigens had Orange vorig jaar een mobiele windmolen meegenomen naar Glastonbury.Gerelateerde links:
Bluetooth headset op 'groene stroom'
Windmolen als lader voor je mobieltje
GSM's op kinetische energie
Multifunctionele golftas van Soldius
Entertainment rugzak op zonne energie
Hotspot op zonne-energie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.