Accessoires
11 maart 2009 - Ron Smeets

Telefoon met drie SIM kaarten

Telefoons met twee SIM kaarten zijn er al genoeg, alhoewel ze hier in west Europa nauwelijks verkocht worden. QiiQ EcoCarrier uit de VAE, komt nu met een triple-sim toestel.

Dat wil zeggen, je kunt drie SIM kaarten in het toestel installeren maar er kunnen er maximaal twee gelijktjdig actief zijn. Dat betekent dat als je de derde kaart wilt gebruiken je zult moeten switchen.

Maar goed, mocht je er interesse in hebben dan weet je bij deze dat het bestaat ;-)

Zoals gezegd zijn multi-sim toestellen bij ons nog geen doorslaand succes geworden. In grensstreken, zoals hier in Zuid Limburg worden ze wel eens gebruikt door mensen die in het ene land wonen en net over de grens werken. Dat kan behoorlijk in de roaming kosten schelen.

In Oost Europa en Azië ligt dat iets anders. Daar lopen velen rond met zogenaamde dual sim toestellen. Dat heeft onder andere te maken met de netwerk structuur in bijvoorbeeld Rusland waar je ook binnen één en hetzelfde land Roaming kosten in rekening gebracht kunt krijgen.Enfin

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.