Entertainment
14 juli 2005 - Ron Smeets

Telefoon kopen of laten slopen ?!

Ooit heb ik een Sony CMD1000 gehad als vervangend toestel voor mijn 7110 die gerepareerd moest worden. Wat een ramptoestel was dat (die Sony dan, he) Het apparaat was zo gebruiksonvriendelijk dat ik regelmatig de neiging kreeg om hem tegen een muur te smijten.

Op eBay biedt een Engelsman nu zijn Mototola Mpx200 te koop aan. Het bijzondere aan de verkoop is niet het toestel maar wel de redenen waarom hij er van af wil :

- Ik haat hem.

- Ik verafschuw elke atoom van zijn bestaan.

- De maker moet men vastbinden en door mieren laten opvreten.

- Die fabriek waar ie gemaakt wordt moeten ze met een laser vanuit de ruimte wegsmelten.

- Hij heeft geen camera

- Als telefoon functioneert ie nauwelijks

Vervolgens biedt de verkoper twee opties. Je kunt natuurlijk een bod uitbrengen op de koop van het toestel, maar je kunt er ook voor kiezen om voor hetzelfde geld een 'homemade' DVD te ontvangen van de vernietiging van het toestel.

Als voorproefje hierop geeft de verkoper aan wat er bij de vernietiging gebruikt zoal zal worden: een boor, diverse brandbare vloeistoffen, een sloophamer en een gasbrander.

Ik weet niet hoe jullie er over denken, maar ik zou voor de DVD kiezen...

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.