Nieuws
08 oktober 2012 - Ron Smeets

Telefoon kopen? Niet bij easy-2order.com! (oplichting)

UPDATE (9 oktober 20u50): Het heeft niet lang geduurd want de site van easy-2order.com is al offline gehaald. Een goede zaak. Hopelijk hebben ze geen 'slachtoffers' gemaakt!

Er lijkt weer een oplichter aan het werk in de (online) mobiele telefoonverkoop; easy-2order.com. Letwel, niet te verwarren met easy2order.nl. Dat is een bonafide webshop die al jaren actief is en prima beoordelingen krijgt.

De webshop Easy-2order.com, zo heeft PortableGear dit weekend ontdekt, werkt onder een vals KVK en BTW nummer, heeft aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn, is pas enkele dagen actief en de productbeschrijvingen blijken vaak één-op-één gekopieerd van concurrenten. Meer dan voldoende reden om Easy-2order.com links te laten liggen. De kans is groot dat je je geld kwijt bent en het bestelde product nooit gaat ontvangen.

Een deel van dat geld zal men mogelijk nodig hebben om de advertentie in het AD (zie afbeelding hieronder) van afgelopen zaterdag te betalen, mar dit ter zijde.

Er zijn, zoal hierboven al kort genoemd, diverse redenen om te concluderen dan Easy-2order.com een malafide webshop is. Per mail zegt de aanbieder al sinds 1999 actief te zijn, maar de domeinnaam is pas enkele dagen geleden geregistreerd; Strike One!

Het BTW en KVK nummer van easy-2order.com blijkt gestolen te zijn van Easy2 Company BV. Dat is de exploitant van, onder andere, het bonafide easy2order.nl. In een reactie aan PortableGear laat easy2order.nl weten NIETS te maken te hebben met easy-2order.com. Strike Two!

De aanbiedingen van easy-2order.com zijn zo mooi dat dit gerede twijfel oproept. Een Samsung Galaxy S III, simlockvrij, voor 419 Euro is ruim 100 euro goedkoper dan de gemiddelde prijs van dat toestel op dit moment. Ook andere producten worden bij easy-2order.com aangeboden voor (veel) lagere prijzen dan elders. Strike Three!

OK, bij drie slag ben je 'uit', maar wie nog twijfelt die moet maar eens even naar de website kijken. De shop is opgezet met gratis software van OpenCart. Dat kan nog, maar de teksten bij de producten, zowel de productnamen als de omschrijving zijn niet veel meer dan een samenraapsel van wat knip-en-plak-werk. Dat duidt er op dat de site snel effe in elkaar gestampt is.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.