Nieuws
01 november 2005 - Ron Smeets

Telefonica doet bod van 25 miljard op O2

Het Spaanse Telefonica, qua marktwaarde de vijfde Telco ter wereld, heeft een bod van ruim 25 miljard Euro uitgebracht op O2 in Engeland.

Gezien de prijs per aandeel (22% boven de slotkoers van afgelopen vrijdag) die de Spanjaarden voor de aandelen van O2 bieden hoopt men dat de andere overnamekandidaten, waaronder Deutsche Telekom, zich nu terug zullen trekken.

De meningen van analisten hierover zijn verdeeld, zeker nu de koers van O2 maandag met meer dan 25% gestegen is als gevolg van het Spaanse overnamebod.

Mocht de deal tussen O2 door Telefonica doorgaan, dan is dat voor Europese bedrippen meteen de duurste Telco-overname ooit.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.