Nieuws
13 juli 2005 - Ron Smeets

Telecom uitgaven nog steeds in de lift

Een enquete van Forrester onder 305 telecom beslissers in Europa wijst uit dat de totale telecom uitgaven in 2005 met 3,4% zullen groeien.

Security, IP- en Wireless diensten zorgen voor het grootste deel van die groei. Wat met name opvalt is dat veel IT en Telecom beslissers Wireless email (Blackberry achtige diensten) hoog op de agenda hebben staan.

Hoewel de totale groei dus rond de 3,4% zal liggen zijn er wel grote verschillen zichtbaar tussen de diverse Europese landen. Zo zal de groei in Engeland en Ierland beperkt blijven tot nauwelijks 0,1%, terwijl Franse bedrijven rekening houden met een groei van 5,6%.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.