Nieuws
07 oktober 2010 - Ron Smeets

Telecom bedrijven goede klanten voor advocaten en juristen

Deze interessante infographic kwam ik tegen op Textually. Het schema geeft een overzicht van welke telecom bedrijven met welke concurrenten momenteel in een juridisch gevecht gewikkeld zijn.

Tja, als je dit zo ziet, dan kun je niet anders dan concluderen dat er momenteel heel wat advocaten en juristen rondlopen, al dan niet in dienst van die bedrijven zelf, die een dikbelegde boterham verdienen aan de Telecom branche.

Nokia spant, als aanklager, toch wel de kroon. De Finnen hebben momenteel 'ruzie' met maar liefst acht concurrenten en leveranciers: Qualcomm, Toshiba, LG, Hitachi, Sharp, Samsung, Motorola en Apple). Zelf worden ze alleen door Apple en Qualcomm juridisch 'achtervolgd', maar dat kan zomaar ineens veranderen.

Ow ja, ik heb vanochtend zelf vanochtend nog een pijltje in deze infographic erbij getekend omdat Motorola en Apple nu ook in elkaars haren gevlogen zijn over de schending van patentrechten van Motorola door Apple. Daarmee is Apple, met juridische procedures van Nokia, Kodak, Elan en nu dus ook Motorola aan hun broek, het meest aangeklaagde bedrijf van dit moment. Mobile-Lawsuits-Infographic1 Via

Hieronder staat, met dank aan lezer Edwin, nog een andere infographic waarin echt alleen telecom bedrijven staan, inclusief een beknopte reden waarom ze elkaar in de haren vliegen. OK, die lettertjes zijn misschien wat klein, maar hier kun je een grotere versie van deze infographic bekijken en deze link brengt je bij een Google spreadsheet met nóg meer info. Mobile-Lawsuits-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.