Nieuws
23 februari 2016 - Ron Smeets

Tele2 ziet het licht; nu ook echte SIM Only aanbiedingen

Toen Tele2 enkele maanden geleden aankondigde de Nederlands 4G markt te gaan opschudden werd al snel duidelijk dat de Scandinavische provider daarvoor een heel belangrijk component miste: concurrerende SIM Only abonnementen. De grote databundels (4GB+), die op zich best concurrerend geprijsd zijn, konden alleen afgesloten worden in combinatie met de aanschaf van een toestel. SIM Only klanten konden slechts kiezen uit drie abonnementen waarvan de meest uitgebreide 'slechts' 2.5GB data bevatte.

Vandaag kondigt Tele2 aan dat de provider vanaf deze week ook echt concurrerende Tele2 SIM Only abonnementen gaat leveren. De tarieven zijn gelijk aan die voor de abonnementen mét toestel, maar dan natuurlijk zonder de korting die je per maand krijgt voor de aanschaf van een toestel.

Naast een Tele2 toestel abonnement kunnen klanten nu dus ook kiezen voor een SIM Only abonnement met, bijvoorbeeld, 8 of 24GB data. Klein nadeel is wel dat de looptijd voor deze abonnementen ook 24 maanden is. Je kunt dat 'afkopen' voor 1 euro extra (per maand). Dan kun je het abonnement eventueel binnen een maand opzeggen.

Het lijkt er dus op dat Tele2 ingezien heeft dat het opschudden van de 4G markt niet lukt zonder een compleet scala aan abonnementen. Dat bleek ook wel uit de cijfers die enkele weken geleden bekend werden. De provider had in de twee maanden sinds de introductie van haar eigen 4G netwerk amper 3000 nieuwe klanten weten te strikken. Het zal mij benieuwen of de uitbreiding van het SIM Only aanbod voor meer succes gaat zorgen.

Uit het persbericht:
De 5 Sim Only bundels zijn qua omvang en prijs gelijk aan de bundels die sinds eind november worden aangeboden in combinatie met een toestel. De nieuwe propositie is gericht op het grote aantal Nederlanders dat nu al een 4G-toestel heeft. Ook zij kunnen nu gebruik maken van Tele2’s 4G-only netwerk. De abonnementen hebben een contractduur van 24 maanden. Tele2 biedt ook de mogelijkheid van een maandelijks opzegbaar abonnement voor €1,- meer per maand. Nieuwe klanten betalen eenmalige aansluitkosten van €10,-

Oorspronkelijk wilde Tele2 haar klanten min of meer verplichten om bij een abonnement ook een 4G toestel aan te schaffen zodat ze er zeker van waren dat klanten over de juiste 4G smartphones beschikten. Tele2 heeft een 4G only netwerk en 'oudere' toestellen zouden daarop niet altijd optimaal kunnen functioneren. Die 'voorwaarde' heeft de provider nu dus laten varen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.