Geruchten
04 november 2011 - Ron Smeets

Tele2 wil onbeperkt mobiel data en bellen voor €20 aanbieden

Als we de bron van Emerce mogen geloven dan is Tele2, bekend van 'cheap' internet, bellen en TV, van plan om zich als de goedkoopste mobiele provider van Nederland te gaan ontpoppen.

Gesproken wordt over een alles-in-één bundel van rond de 20 Euro waarmee je onbeperkt mobiel kunt internetten en -bellen. Overigens biedt Tele2 nu ook al mobiele abonnementen aan. De provider maakt daarvoor (nog) gebruik van het T-Mobile netwerk.

Deze week diende de PVV een voorstel in dat het mogelijk moet maken om de nog onverkochte mobiele frequentiebanden (in de 1800, 1900, 2100 en 2600 MHz range) samen met de al gereserveerde 900 MHz band te verkopen. De licenties voor de 900 MHz frequentie banden lopen in 2013 af en komen dan opnieuw onder de hamer. Volgens Emerce wil de PVV hiermee een, formeel, nog onbekende nieuwe telecom provider helpen (Tele2 waarschijnlijk dus) die van plan is om goedkoop mobiel internet en -bellen te gaan aanbieden in Nederland. Daarnaast is de PVV bang dat de huidige providers van plan zijn om de nog vrije frequentie banden op te kopen om zo de (nieuwe) concurrentie een voet dwars te zetten.

Als Tele2 inderdaad van plan is om voor 20 Euro onbeperkt mobiel internet en -bellen te gaan aanbieden, dan zou dit een (hernieuwde) prijsdoorbraak betekenen en wellicht ook een nieuwe (mobiele) prijzenoorlog inluiden. Ik denk overigens wel dat je bij Tele2 voor 20 Euro geen 'gratis' toestel erbij zult krijgen, maar dan nog is twee tientjes een bijzonder scherpe prijs. Maar even afwachten op de eerste officiële berichten van de provider zelf en de exacte voorwaarden (FUP en dergelijke). Vooralsnog wilde Tele2 niet reageren op de berichten die Emerce opgedoken heeft.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.