Nieuws
03 september 2014 - Ron Smeets

Tele2 vernieuwt mobiele abonnementen

Tele2 heeft met ingang van gisteren, 1 september, haar mobiele abonnementen vernieuwd. De provider wil het voor klanten inzichtelijker en eenvoudiger maken om het juiste abonnement samen te stellen, zo zegt men.

Feitelijk stel je nu, zoals bij meer providers mogelijk is, zelf je abonnement samen. Je kunt kiezen uit diverse data bundels en die combineren met een bundel voor bellen en sms'en.

Uit het persbericht:
Bij Tele2 kiezen klanten uit vijf mobiele internetbundels: per maand 100 MB, 500 MB, 1000 MB, 2000 MB of 4000 MB. De gekozen internetbundel wordt vervolgens gecombineerd met een van de drie Bel/SMS bundels: per maand 150 minuten/SMS, 300 minuten/SMS, of onbeperkt bellen en sms’en. 

De grote vraag is natuurlijk wat de tarieven zijn. Die beginnen bij 8 euro per maand voor 100MB data en 150 belminuten of sms'jes. De sim only variant met 1GB data kost 15 euro per maand. Natuurlijk kun je ook kiezen voor abonnementen met een toestel erbij. Die zijn uiteraard duurder per maand. Voorbeeld: Kie je de LG G3 bij het 1000MB abonnement, dan betaal je 20 euro per maand meer gedurende twee jaar.

Tele2 stapt ook af van de contractduur voor sim only abonnementen. Die zijn nu dus per maand opzegbaar. De looptijd van twee jaar geldt natuurlijk wel nog voor abonnementen met toestel, maar na twee jaar wordt het toestelbedrag (in bovenstaand voorbeeld 20 Euro) automatisch geschrapt en bel je verder als sim only klant. Op zich ook niet zo heel erg nieuw. Hetzelfde geldt voor de optie waarbij je de databundel kosteloos naar boven of beneden kunt bijstellen, mocht dat nodig zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.