Nieuws
08 juli 2016 - Ron Smeets

Tele2 geeft sommige klanten 100MB 'EU dataverkeer' tijdens de vakantiemaanden De actie geldt alleen voor klanten die daar bericht over gehad hebben

Deze zomervakantie is de laatste met echte roaming kosten binnen de Europese Unie. De meeste providers spelen al handig in op de afschaffing die medio juni volgend jaar een feit wordt door het 'weggeven' van gratis EU databundels bij diverse abonnementen. Tele2 heeft iets anders bedacht. Tijdens de vakantiemaanden juli en augustus krijgen bepaalde klanten van de provider 100MB data die ze binnen de EU mogen verbruiken zonder dat daarvoor extra kosten in rekening gebracht worden. De periode geldt van 7 juli tot en met 5 september en tijdens het verbruik ontvang je ook de gebruikelijke SMS'jes wanneer je 80% of de hele bundel verbruikt hebt.

De actie geldt dus niet voor ALLE Tele2 klanten. ben je Tele2 klant en kom je in aanmerking voor de gratis 100MB roaming data, dan heb je als het goed is al een mail gehad van de provider hierover. Zo niet, dan heb je pech en moet je, wanneer je in het buitenland data wil gebruiken, zelf een bundel aanschaffen. Overigens zijn die bij Tele2, in vergelijking tot andere providers, best ruim bedeeld. De 100MB bundel die een maand (30 dagen) geldig is kost 2 euro en voor een tientje krijg je zelfs al 1000MB die je binnen de EU kunt verstoken in maximaal 30 dagen. Er is ook nog een gulden middenweg; 6 euro voor 500MB.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.