Entertainment
29 november 2005 - Ron Smeets

Telco koopt TV Zender

De Italiaanse telecom provider '3' is 's werelds eerste Telco die letterlijk de overstap maakt naar TV. Gisteren kocht '3' namelijk de regionale TV zender Canale 7.

Het TV Station moet dienst gaan doen als 'uitvalsbasis' voor 3's digitale en mobiele TV diensten die het de komende periode in de markt wil gaan zetten. Momenteel bereiken de lokale zenders van Canale 7 ongeveer 40% van de Italiaanse bevolking.

Als de plannen van de Telco uitkomen, dan is 3 een van de eerste providers ter wereld die drie mobiele diensten in één abonnement en bijbehorend toestel levert; TV, Telefonie en Internet Toegang.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.