Nieuws
05 september 2013 - Nichal Joosse

Tekort Nexus 4 hint mogelijk op de komst van de Nexus 5

Google heeft eerder deze week Android KitKat aangekondigd en dus is het niet gek dat er ook een nieuw Nexus-toestel zou moeten gaan verschijnen, de Google Nexus 5. Zijn voorganger, de Google Nexus 4, is in de Google Play Store ineens goedkoper geworden. Ook is de 8GB-variant volledig uitverkocht. Dit zouden hints kunnen zijn dat de Google Nexus 5 er vrij snel zal zijn.

De Google Nexus 4, geproduceerd in samenwerking met LG, is razend populair. Binnen een half uur na de release een jaar geleden was het toestel nagenoeg uitverkocht en vrij moeilijk verkrijgbaar. Nu de 8GB-versie niet verkrijgbaar is, de levertijd enorm vertraagd is en de prijs met 80 pond is gezakt, lijkt de komst van een opvolger zo goed als zeker.

Het is nog niet duidelijk wie de volgende Nexus-smartphone zal gaan maken, maar het lijkt er op dat Motorola dit gaat doen. Motorola is een tijdje geleden overgenomen door Google. Het is ook nog niet duidelijk of de Nexus 5 ook in de Benelux verkrijgbaar zal zijn, aangezien Google de Nexus 4 hier officieel ook niet uitbracht, al is het toestel wel te verkrijgen via verschillende importeurs. 

Over de auteur: Nichal Joosse