Geruchten
06 juli 2016 - Ron Smeets

Tekening toont mogelijk design van beide HTC Nexus toestellen

De Nexus fabrikant voor dit jaar is HTC. Dat is geen nieuws meer. De Taiwanese fabrikant hoopt ongetwijfeld dat de 'Sailfish' en 'Marlin' hetzelfde gaan doen voor HTC als de Nexus 4 dat deed voor LG; hernieuwd smartphone succes inluiden. Uiteraard zal eerst moeten blijken hoe goed de HTC Nexus toestellen zijn en of het Nexus avontuur, net als bij LG in 2013, een positieve uitwerking gaat hebben op de volgende HTC smartphone(s).

Er is de afgelopen weken al het een en ander uitgelekt, als geruchten natuurlijk, over de specs van de twee HTC Nexus smartphones die later dit jaar onthuld gaan worden. Daaruit bleek dat de specs van beide toestellen nagenoeg dezelfde specs krijgen en dat het grootste verschil in de afmetingen van de schermen zit.

Als we de informatie bij onderstaande, gelekte, tekening mogen geloven dan heeft HTC, samen met Google, ervoor gekozen om beide nieuwe Nexus toestellen exact hetzelfde design te geven. De tekening is afkomstig van een, uiteraard, anonieme bron die zou weten hoe de nieuwe Nexus modellen er uit gaan zien.

Op de tekening, waarvan dus nog niet met zekerheid gezegd kan worden of, en in welke mate, hij de waarheid benadert, is onder anderen te zien dat de achterzijde van het toestel (of de toestellen dus), gemaakt lijkt te zijn van twee materialen; glanzend kunstof of glas met metaal. Verder lijkt de vorm van het toestel wel wat op dat van de One A9 van HTC. Dat is in ieder geval zoals ik er tegenaan kijk. Aan de achterzijde lijkt ook een vingerafdruk scanner te zitten en de camera ligt helemaal verzonken in het toestel; geen 'bobbel' dus.

Over een paar maanden weten we pas zeker of de nieuwe Nexus modellen inderdaad een identiek design, met nagenoeg dezelfde specs, hebben. Tot die tijd blijft het speculeren.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.