Nieuws
11 februari 2010 - Redactie StyleCowboys

Tegenwoordig meer Touchscreen dan Non-Touchscreen toestellen

Voor het eerst sinds de geschiedenis van de mobiele telefoon, hebben de Touchscreen toestellen het merendeel van het smartphone segment van de Telecom markt in handen.

De Touchscreen smartphone verkoop groeide met 138% in het afgelopen jaar, terwijl de groei van de totale Smartphone markt slechts 41% bedroeg.

In de onderstaande tabel kun je zien dat er in 2009 wereldweid zo’n 166 miljoen Smartphones verkocht zijn, terwijl dit er in 2008 nog 143 miljoen waren. Hieruit kun je een groei van 16 procent concluderen.

worldwide%20phone%20market Cowboy Ron wees mij zojuist op het uitschietende resultaat van het Google’s Android aandeel, welke een groei van meer dan 1000% heeft meegemaakt. Dit is (natuurlijk) te verklaren doordat Google nog maar pas begonnen is met de verkoop van telefoontoestellen, vandaar ook de lage verkoopresultaten in 2008.

Wat betreft de Touchscreen toestellen, zien we een opmerkelijke groei van het Nokia aandeel over de periode 2008 en 2009. Dit is te verklaren doordat Nokia pas heel laat over is gestapt op de productie van Touchscreen toestellen.

Touchscreen%20resultaten Hier in de tweede tabel is ook te zien dat Apple met 33% de koploper van de Touchscreen toestellen is. Maar dat is natuurlijk niet zo verbazingwekkend, op het moment dat je als “trendzetter” enkel Touchscreen toestellen (lees: iPhone’s) in de productie hebt.

Bron

Over de auteur: Redactie StyleCowboys
 
De redactie van Stylecowboys is te bereiken via redactie@stylecowboys.nl