Nieuws
24 januari 2006 - Ron Smeets

Tegenvaller voor BlackBerry

Via BerryBlog: De afgelopen weken leek het er op dat het conflict tussen NTP en RIM in het voordeel van de laatste zou gaan uitvallen doordat de USPTO (Amerikaanse Patentburo) liet doorschemeren dat het de patenten die NTP claimt te bezitten ongeldig gaat verklaren.

Vandaag heeft het Hoge Gerechtshof echter besloten dat het de zaak van RIM in hoger beroep niet ontvankelijk verklaard. Dit betekent dat de zaak terugverwezen wordt naar het gerechtshof in Virginia. De rechter daar heeft inmiddels 1 Februari als deadline gesteld voor beide partijen om de zaak aanhankelijk te maken.

Mocht de beslissing van rechter James Spencer in het nadeel van RIM uitvallen, dan wordt de kans dat de BlackBerry service in de VS (tijdelijk) zal moeten stoppen ineens weer een een heel stuk groter.

Het wachten is nu op NTP's volgende move, maar alom wordt verwacht dat zij nu nog intensiever zullen aandringen op een financiele regeling om RIM te dwingen de zaak alsnog zonder justitiele veroordeling op te lossen.Gerelateerde links:
Software upgrade houdt BlackBerry in de lucht
RIM verliest weer een ronde
RIM niet bang voor rechtzaak
Derde speler in BlackBerry 'gevecht'
Overwachte 'bondgenoot' voor BlackBerry
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.