Nieuws
23 oktober 2010 - Casper de Zoete

Tegemoetkoming KPN voor klanten met 'minute billing'

Gisteravond, 23 oktober, was er in het tv-programma Kassa een item over het zogenaamde 'minute billing', oftewel het op hele minuten naar boven afronden van gesprekken door telecomproviders.

In de uitzending gaf Baptiest Coopmans, Managing Director Nederland van KPN, aan dat KPN en Hi benadeelde klanten deels tegemoet gaan komen.

Tevens liet Coopmans weten dat er in de toekomst (nieuwe) abonnementen zullen komen, waarbij gesprekken per seconde worden afgerekend. Echter bij het meerendeel van de KPN-abonnementen zullen gesprekken ook in de toekomst naar boven op hele minuten worden afgerond.

Aanbod

KPN heeft echter besloten om klanten van KPN en Hi, die tussen 1 november 2009 en 23 oktober 2010 een mobiel abonnement hebben afgesloten óf verlengd hebben, tegemoet te gaan komen. Gebruikers die zich benadeeld en onjuist geïnformeerd voelen kunnen kosteloos hun abonnement wijzigen naar hun vorige abonnement; nieuwe klanten kunnen overstappen naar een vergelijkbaar abonnement, waarbij (na de eerste minuut) per seconde wordt afgerekend.

Klanten kunnen zich tot en met 30 november aanmelden op KPN-mobiel.nl en krijgen hierna per e-mail een aanbod om hun abonnement te wijzigen. De einddatum van het contract blijft ongewijzigd. Lees voor meer informatie ook de 'Veelgestelde vragen' op de actiesite.

Uitzonderingen

Een uitzondering zijn klanten die ook bij hun vorige abonnement al per minuut betaalden, zij krijgen geen aanbod om hun contract te wijzigen. Daarnaast vallen ook klanten van MTV Mobile buiten de boot, aangezien MTV Mobile nooit per seconde heeft gefactureerd.

Ook Telfort-klanten kunnen geen gebruik maken van bovenstaande website, aangezien Telfort al sinds 2008 per minuut afrekent. Klanten kunnen zich met vragen of klachten wenden tot de klantenservice van Telfort.

Vodafone

Vodafone was niet aanwezig bij de uitzending van Kassa, maar liet in een schriftelijk reactie weten: "Voor zover wij na kunnen gaan zijn klanten niet op grote schaal verkeerd of niet geïnformeerd over de wijzigingen. [...] Mochten klanten hierover toch klachten hebben en kunnen aantonen dat ze niet goed of volledig geïnformeerd zijn, zullen we die via onze reguliere klachtenprocedure coulant behandelen."

Bekijk de uitzending van Kassa; item over 'minute billing' vanaf 05:00.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Over de auteur: Casper de Zoete