Toestellen
03 februari 2015 - Ron Smeets

Teaser voor de OnePlus One met Android Lollipop (video) Nieuw 'bewijs' dat OnePlus hard werkt aan alternatieven voor Cyanogen

Dat OnePlus werkt aan een eigen OS en een Android Lollipop variant voor de One is zeker geen nieuws meer. De fabrikant is er kennelijk wel veel aan gelegen dat de boodschap steeds duidelijker wordt dat het einde van Cyanogen als 'standaard' OS voor haar toestellen in zicht is. Onderstaande korte teaser video waarin een OnePlus One getoond wordt die op Android 5.0 Lollipop draait is de volgende aanwijzing daarvoor.

Wanneer OnePlus zal starten met de uitrol van Android Lollipop is nog niet bekend. 'Coming Soon' en 'Lollipop is almost here' zijn de enige aanwijzingen die de fabrikant op dit moment nog kwijt wil rondom de video.

http://youtu.be/qYsC7SSXXxk

Maar dat is nog niet alles. Afgelopen dagen doken her en der foto's en berichten op dat de OnePlus One inmiddels geproduceerd wordt zonder het bekende Cyanogen logo op de achterzijde. Dat gold natuurlijk al voor de Android alternatieven van het toestel die na de ruzie met Cyanogen en Micromax in India verkocht werden, maar nu duiken ze ook buiten India op.

Via (video), via (foto)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.