Nieuws
07 oktober 2005 - Ron Smeets

Te Koop: sms.co.uk

Volgens insiders zou dit domein wel eens een recordbedrag op kunnen gaan leveren als het op 4 november a.s. officieel verkocht wordt.

Tot die tijd kan iedereen die interesse heeft een bod uitbrengen, in een verzegelde envelop, bij de huidige eigenaar, Teleport UK Limited.

Opvallend is dat een van de geinteresseerden in het artikel op The Register zelf de prijs nog even opdrijft door te roepen dat het domein een enorme potentie heeft en er veel gegadigden zullen zijn. Niet echt slim als je zelf een van die potentiele kopers bent, tenzij je zoveel geld klaar hebt liggen dat je niet bang hoeft te zijn voor de concurrentie.

De duurste 'high-profile' domeinnamen van de afgelopen maanden waren tot nu toe 'property.com' met $750.000 en 'porker.com' dat voor $155.000 van eigenaar wisselde.

De huidige eigenaar van sms.co.uk hoopt stiekem op meer dat een miljoen pond (anderhalf miljoen Euro), maar dat lijkt mij een klassiek geval van wishfull thinking.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.