Toestellen
27 december 2006 - Ron Smeets

Tatung UMPC met Windows Mobile

Enkele weken geleden zagen we al een UMPC-achtige HTC, de Athena, voorbijkomen. Nu lijkt ook Tatung zich op het gladde ijs van de UMPC te willen gaan wagen met deze Windows Mobile tablet.

Of de Tatung ook een belfunctie krijgt is nog niet bekend. Uit de huidige berichtgeveing en foto's is dat in ieder geval niet af te leiden.

Formeel mogen de HTC en deze Tatung natuurlijk geen UMPC genoemd worden, want een van de vereisten daarvoor is dat de devices voorzien zijn van Windows XP. Maar gezien de flop van de echte UMPC's, eerder dit jaar, zullen daar maar weinigen van wakker liggen.Gerelateerde links:
De Averatec concept-UMPC
UMPC met uitklapbaar toetsenbord
Microsoft geeft UMPC een tweede kans met de Vistagami
Geen UMPC maar wel onder de 500 dollar!
Nokia 770 beter dan de Samsung Q1
Samsung UMPC laat het drie keer afweten
HTC gaat een UMPC met belfunctie ontwikkelen
Nog een 'UMPC', maar dan slechter
Samsung UMPC duurder dan laptop
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.