Nieuws
03 januari 2011 - Ron Smeets

Tarief Telfort abbo's omhoog, klantenservice wordt goedkoper

Telfort maakte vandaag bekend dat de provider het tarief voor de klantenservice gaat verlagen van 30 naar 10 cent per minuut. Daarnaast heeft Telfort met ingang van 1 januari alle lopende BKR registratie's laten verwijderen en haar deelnemerschap bij BKR beëindigd.

Dat klinkt goed maar helaas is er ook minder goed nieuws te melden waar de klanten van Telfort veel meer 'last' van zullen hebben. Met ingang van het nieuwe jaar zijn de tarieven van enkele goedkope abonnementen namelijk (fors) gestegen.

Het gaat om de Telfort 100, 150 en 200 abbo's en de dure Telfort 1000 variant. De prijsstijgingen van deze abonnementen liggen tussen de 13 en 40% (zie grafiek hieronder). Telfort-Tariefstijging-2011

Daarnaast gaat ook het 'buiten de bundel tarief' omhoog van 25 naar 30 cent per minuut en worden de goedkope SIM-only varianten Telfort 50 en Telfort 100 vervangen door een nieuwe SIM-only variant: Telfort 75 (zie grafiek hieronder). Telfort-SIM-Only-2011

Ook de verrekening van ongebruikte belminuten door Telfort gaat veranderen. Het ongebruikte tegoed blijft twee maanden houdbaar maar er wordt voortaan afgerekend op basis van het last-in, first out principe. Dat betekent dat iedere maand eerst de nieuwe beltegoeden worden afgeschreven voordat 'begonnen' wordt aan het afschrijven van de overgebleven tegoeden. Dat, in combinatie met het feit dat beltegoeden maximaal twee maanden houdbaar zijn, betekent dus dat sommige klanten hun ongebruikte beltegoeden eerder zullen 'verliezen'.

Tot slot verandert er ook iets bij de mobiele intenet tarieven. Het standaard Surf&Mail abonnement blijft €9.95 per maand kosten en ook de snelheid blijft gelijk, maar Telfort introduceert ook een snellere, 1.5 Mbps, variant van €14,95 per maand. Klanten die geen internetbundel hebben zullen maar liefst het drievoudige moeten gaan afrekenen. Een MB dataverkeer kost nu namelijk €1,50 in plaats van 50 cent. Kortom, het hebben van en internet databundel wordt bijna een must (voor zover dat al niet het geval was bij de moderne toestellen).

Maar er is ook nog iets meer goed nieuws. Zo worden de tarieven van sommige SMS-bundels, zowel bij de abonnementen als de SIM-Only's, verlaagd. De Telfort SMS 100 bundel kost nu €4,95 (was €6,95) en bij de SIM Only SMS bundels worden alle abonnementen tussen de 1 en 4 Euro goedkoper (zie grafiek hieronder). Telfort-SMS-Bundels-2011 De nieuwe tarieven gelden natuurlijk alleen voor nieuwe en verlengde abonnementen. Heb je een bestaand, lopend, abonnement, dan verandert er voorlopig niets. Alle nieuwe tarieven van Telfort kun je hier vinden. Bron grafieken: TelecomVergelijker

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.