Toestellen
29 maart 2007 - Ron Smeets

Tamagotchi GSM van Bandai Wireless

De Tamagotchi was, vooral in Japan, een jaar of tien geleden een ware rage.

Bandai Wireless brengt binnenkort een aantal Tamagotchi GSM's, speciaal voor kids, op de markt. De toestellen zijn fel gekleurd en behalve dat je er mee kunt bellen moeten de kids natuurlijk ook het beestje zelf verzorgen zoals het hoort als je de eigenaar bent van een Tamagotchi.

Voor wie het niet (meer) weet. Als je verzuimt je Tamagotchi te voeren en verzorgen, dan sterft hij ook echt. Het is niet bekend of dat voor de Tamagotchi telefoon ook meteen betekent dat je er niet meer mee kunt bellen.

Wat de Tamagotchi GSM moet kosten en wanneer hij (in Europa?) op de markt komt is nog niet bekend.Gerelateerde links:
Videophone voor kids
Mobiele huisdieren rage in Japan
Interessante inzichten in GSM gebruik door kids
Chinese kids razendsnel aan de GSM
Cartoon GSM's van Gigabyte
'Mobieltjes uit slaapkamers verbannen'
Oude GSM beste kinderspeelgoed
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.