Entertainment
05 maart 2009 - Ron Smeets

Taliban verslaafd aan de iPhone

Ooit was hij een van de conservatiefste Taliban diplomaten maar sinds Mullah Abdul Salaam Zaeef (foto) de iPhone ontdekt heeft kan hij niet meer zonder.

Voor wie het nog niet wist. Tijdens het Taliban regime in Afghanistan was het gebruik van elke vorm van moderne technologie strikt verboden, zeker als het afkomstig was uit het kapitalistische Westen.

Op zich zou het niet gek zijn als Zaeef ook nu, ruim 7 jaar nadat de Taliban regering gevallen is, nog een afkeer zou hebben van alles dat uit het Westen, en Amerika in het bijzonder, komt. De man heeft namelijk bijna vier jaar gevangen gezeten in Guantanamo Bay.

Over de iPhone zegt hij zelf: "It's easy and modern and I love it. This is necessary in the world today. People want to progress." Behoorlijk progressieve uitspraken voor een ultra conservatieve (ex) politicus.

Er zit echter één foutje in het verhaal van Zaeef. Hij zegt namelijk dat hij de ingebouwde GPS functe van zijn iPhone gebruikt om moeilijk te vinden plekken te lokaliseren. Op de foto zien we echter duidelijk dat hij de eerste generatie iPhone heeft, zonder GPS! Waarschijnlijk bedoeld Zaeef dat hij Google Maps gebruikt in combinatie met de positie van zijn iPhone in het GSM netwerk. Ach, iedereen heeft het moeten leren, toch? :-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.