Wearables
01 november 2016 - Ron Smeets

Tag Heuer springt in het peperdure smartwatch gat dat Apple achterliet Er is nu ook een rosé-gouden versie van de Connected

Toen Apple de tweede generatie van de Apple Watch onthulde werd ook duidelijk dat de Amerikaanse fabrikant geen heil meer zag in het 'Edition' model van 10.000+ Euro. Daarmee vier er natuurlijk wel meteen een groot gat in dat segment van de smartwatch markt, ahum ;)

Vandaag is er goed nieuws voor alle rijke gadget freaks die hun geld liever niet oppotten maar 'investeren' in luxe. Tag Heuer heeft namelijk een rosé-gouden versie van de Connected smartwatch onthuld. Die heeft letterlijk een massief gouden behuizing. Prijs: 9.900 dollar. In tegenstelling tot de Apple Watch Edition krijg je voor dat geld er ook een bandje bij ;) De prijs kan voorlopig dus niet verder oplopen.

De gouden Tag Heuer zal overigens alleen fysiek in winkels (Tag Heuer Boutique's) te koop zijn. In Nederland ligt er eentje in Roermond, voor wie er van plan is eentje aan te schaffen. De vraag is natuurlijk hoeveel van deze gouden smartwatches Tag Heuer denkt te kunnen slijten. Ik ga er van uit dat het niet zo'n vaart zal lopen als met de 'goedkope' variant van 1.500 dollar. Daarvan moest enkele maanden na de lancering namelijk even uit de online shop gehaald worden omdat hij te goed verkocht. Dat probleem zal zich bij de gouden Connected sowieso niet voordoen omdat hij dus alleen 'offline' te koop zal zijn.

Roermond is overigens niet zo heel erg ver van mijn woonplek vandaan dus wellicht dat ik binnenkort eens even binnenwip bij Tag Heuer. Misschien hebben ze wel een review modelletje voor mij ;)

Via, Tag Heuer

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.