Wearables
19 maart 2015 - Ron Smeets

Tag Heuer smartwatch krijgt 'Intel inside' Zwitserse horlogemaker bevestigt plannen voor een slim horloge

Vlak nadat Apple de Watch voor het eerst presenteerde, vorig jaar september, liet ook het Zwitserse Tag Heuer weten dat ze een smartwatch gingen ontwikkelen. Vandaag zijn in Basel, op de grootste horlogebeurs ter wereld, iets meer details daarvan onthuld.

Tag Heuer werkt voor de ontwikkeling van het slimme horloge samen met Intel en het is de bedoeling dat het huidige, analoge, sportieve Black Carrera (foto hieronder) model de basis wordt van de Tag Heuer smartwatch.

Volgens Jean-Claude Biver van de horlogemaker zal de komst van de Apple Watch horloges weer populair maken. Dat betekent dan dus dat de horlogemarkt, en niet alleen die van slimme modellen, weer aantrekt. Die verwachting deelt Biver overigens met de Nick Hayek van Swatch.

Over de verdere specs en het prijskaartje van de Tag Heuer / Intel smartwatch is nog niets gezegd, maar horloges van deze Zwitserse 'maker' zijn doorgaans niet goedkoop. De Carrera modellen kosten tussen de 1300 en 4200 euro, zo bleek na een korte zoektocht online. De slimme variant zal ongetwijfeld dan ook niet bedoeld zijn voor de 'gemiddelde' smartwatch koper. Maar.... hij wordt wel goedkoper dan de gouden Apple Watch die bij 11.000 euro begint;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.