Geruchten
19 september 2014 - Ron Smeets

TAG Heuer smartwatch in 2015

Horlogemaker TAG Heuer, en tevens de fabrikant van een van de lelijkste luxe smartphones ooit, zal volgend jaar ook met een smartwatch op de matkt komen.

Dat heeft Claude Biver, verantwoordelijk voor de horloge tak van TAG, tegenover een Zwitserse krant bevestigd. Hij ze er meteen bij dat ze geen kopie van de Apple Watch willen maken, maar dat zou ook niet verstandig zijn.

Ik hoop wel dat ze er iets mooiers van maken dan van de gemiddelde smarphones die TAG Heuer geproduceerd heeft. Van de andere kant; zo'n smartwatch gaat waarscijnlijk vele duizenden euro's kosten dus aan mij gaat ie soeieso voorbij. Tenzij TAG een review exemplaar uitdeelt ;)

Biver liet ook al doorschemeren dat meer Zwitserse horlogemakers met smartwatches op de proppen gaan komen. In ieder geval tijdens de Watch Fair in Basel, maar mogelijk ook eerder al (Barcelona, MWC?). Hij gaf nog geen verdere details over de TAG Heuer watch dus of het toestel Android Wear of een ander, eigen, OS krijgt, dat wordt afwachten.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.