Toestellen
03 januari 2007 - Ron Smeets

TAG Heuer ook bezig met luxe GSM

De economie gaat weer de goede kant op en dus groeit ook de markt voor luxe gadgets. Dat is onder andere te merken aan de relatief grote hoeveelheid aan luxe GSM’s, met een prijskaartje van 1000 Euro of (veel) meer, die de afgelopen maanden geïntroduceerd en aangekondigd zijn.

Daar waar de ‘rijken der aarde’ een jaar geleden alleen nog konden kiezen voor een toestel van Vertu of het op maat’ laten maken van een GSM voorzien van de nodige hoogwaardige materialen zoals platinum, goud en diamanten is dat deel van de markt inmiddels verrijkt met merken en toestellen als Gresso, Prada, B&O, GoldVish, Black Diamond en binnenkort wellicht dus ook TAG Heuer.

De Zwitserse fabrikant, vooral bekend om zijn horloges, onderhandelt momenteel met Modelabs over het gezamenlijk ontwerpen en in de markt zetten van een luxe GSM met het TAG Heuer merk. Van het toestel zelf is nog niet veel bekend, maar vermoedelijk zal het in roestvrij staal uitgevoerd gaan worden, gelijk aan de meeste horloges van TAG Heuer. Andere specs, foto’s en prijzen zijn helaas nog niet gesignaleerd.

Modelabs is geen onbekende in de GSM wereld. Eerder ontwierpen zij ook al de inmiddels geflopte Elite Fashion Phone. Hopelijk heeft de samenwerking met TAG Heuer meer succes.Gerelateerde links:
Prada en LG komen met een nieuw luxe GSM merk
Ook een gouden Gresso luxury phone op komst
De Nokia 8800 Sirocco Diamond Edition
Luxe GSM's voor racefans
Diamanten smartphone van 1 miljoen
Luxe mobiele provider van start in LA
Bijzonder complete gouden Nokia 8800
De Nokia 8800, Aston Martin edition
GSM van 1 miljoen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.