Tablets
21 augustus 2015 - Ron Smeets

Tablet van een halve meter in de maak Samsung vindt de 31 centimeter grote Galaxy Note Pro 12.2 schijnbaar nog niet groot genoeg

Het is nog een gerucht, en ik hoop eigenlijk ook dat het daarbij blijft, maar uit documentatie van een import database is informatie opgedoken over een nieuwe Samsung tablet met een scherm van 18.4 inch. Uhm, dat is dus 46 centimeter. Schijnbaar vinden de Koreanen dat het dienblad dat ze anderhalf jaar geleden presenteerden, de 12.2 inch Galaxy Note Pro, nog niet groot genoeg is. Nee, even serieus. Zie je jezelf al lopen, of ergens zitten, met een tablet van een halve meter voor je neus?

Volgens de gelekte documentatie zou de tablet, met typenummer SM-T670, uitgerust zijn met een 1.6 Ghz octa core 64-bit Exynos 7580 processor uit 'eigen keuken', 3GB RAM en 32GB intern geheugen dat middels een microSD kaartje nog verder uitgebreid kan worden. De reuzentablet heeft daarnaast ook twee camera's (voor en achterzijde) van respectievelijk 8 en 2.1 megapixel. Het scherm van een halve meter moet het wel doen met full HD resolutie (1920 x 1080 pixels). Bij deze afmetingen zou QHD (2560 x 1440) geen overbodige luxe zijn, toch? De accu heeft een capaciteit van 5700 mAh en het toestel meet 458.1 x 275.8 x 11.9 meter... uhm... sorry... millimeter. Het gewicht is nog niet gelekt. Daarvoor moeten ze waarschijnlijk eerst even naar een weegbrug.

Nee, even serieus, voor zover dat mogelijk is. Wat moet je in hemelsnaam met een tablet van een halve meter? Voor zakelijke toepassingen, ingebouwd in een auto of een tafelblad kan zo'n mega apparaat misschien nog wel dienst doen. Maar om er nu mee in de trein of op een terras te gaan zitten om even Facebook of het nieuws te checken en het risico te lopen dat de serveerster hem aanziet voor een dienblad? Niet echt praktisch lijkt mij.

Enfin, een foto zegt natuurlijk veel meer dan woorden. Ik heb een afbeelding van de tablet op de kop kunnen tikken en daar op ware grote even een gemiddeld persoon bij 'geshopt'. Ik denk dat een-handige bediening geen optie zal zijn. Een handje of 20 ga je zeker nodig hebben ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.