Nieuws
19 maart 2008 - Ron Smeets

T-Mobile wint rechtzaak van Telfort

T-Mobile heeft vandaag de rechtzaak gewonnen die de provider medio vorig jaar tegen Telfort aangespannen over juistheid, of het gebrek daar aan, van de informatie die men verstrekt in de vergelijkende reclame's (zie filmpje hieronder).

Peter Haug van T-Mobile was natuurlijk bijzonder in zijn nopjes met deze uitspraak. “Ik ben blij dat de rechtbank heeft geoordeeld dat de campagne van Telfort niet door de beugel kon.

Consumenten werden door de campagne op het verkeerde been gezet, want Telfort is niet tot 39% goedkoper dan T-Mobile. In de analyses die wij aan de rechtbank hebben voorgelegd, bleek dat de consument, afhankelijk van zijn of haar belgedrag tussen de 11% goedkoper en 29% duurder uit was bij Telfort.

Maar het gaat ons er vooral om dat wij vinden dat consumenten eerlijk en volledig voorgelicht moeten worden over wat een mobiel abonnement hen gaat kosten“.

Dit betekent dus dat onderstaande commercial per direct van TV zullen verdwijnen en, mocht Telfort de campagne willen voortzetten, voorzien zullen moeten worden van de juiste vergelijkende tarieven.

Verder moet Telfort van de rechtbank een rectificatie plaatsen op de homepage van de Telfort website en in de Telegraaf.Gerelateerde links:
Telfort verkoopt stand alone databundels
T-Mobile daagt Telfort voor de rechter
KPN verkoopt deel van 'Telfort frequenties'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.