Nieuws
19 september 2006 - Ron Smeets

T-Mobile wil vaste telefoons overbodig maken

Vanaf 3 oktober introduceert T-Mobile een nieuwe dienst waarmee abonnees thuis met hun eigen mobiele telefoon automatisch tegen vaste nettarieven bellen naar vaste nummers in Nederland en naar nummers in het buitenland.

Volgens het telecombedrijf is er voor veel mensen dan geen reden meer om naast hun mobiele telefoon ook nog steeds de vaste telefoon thuis te gebruiken. T-Mobile verwacht dan ook het nieuwe product "T-Mobile Thuis" grote gevolgen zal hebben voor de manier waarop Nederlanders thuis telefoongesprekken voeren.

Enkele onderzoeksresultaten:

71% van de huishoudens vindt de abonnementskosten voor vaste telefonie te hoog. (bron: monitor Heliview, april 2006)

Veel mensen geven de voorkeur aan het bellen met hun mobiele toestel ten opzichte van hun vaste toestel als ze thuis zijn. De gesprekstarieven vanaf hun mobiel naar vaste nummers vinden ze echter te hoog. (bron: onderzoek T-Mobile, november 2005 )

Onderzoek wijst uit dat een derde van de Nederlandse huishoudens, in het bezit van minimaal een mobiele telefoon en een vaste telefoonaansluiting, binnen twee jaar wil overstappen naar mobiel. (bron: monitor Heliview, april 2006)

De relatief hoge kosten van thuis mobiel bellen naar vaste nummers houden hen nu nog tegen. (bron: onderzoek T-Mobile, november 2005)Gerelateerde links:
Vaste lijnen definitief op hun retour
Steeds meer consumenten hebben alleen mobiel
Mobiel vervangt vaste telefonie in VS
GSM abonnementen verdringen vaste lijnen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.