Nieuws
13 oktober 2008 - Ron Smeets

T-Mobile voorspelt storingen per SMS

De afgelopen maanden is het netwerk van T-Mobile enkele malen getroffen door storingen die met name het gevolg waren van werkzaamheden die uitgevoerd werden tijdens het koppelen van haar netwerk met dat van Orange na de overname door T-Mobile.

Om haar klanten in het vervolg voor te bereiden op dergelijke ongemakken heeft T-Mobile nu, zo meldt GSM Helpdesk, een service gestart die klanten per SMS waarschuwt voor mogelijke ongemakken als gevolg van werkzaamheden die nog komen gaan.

Op zich een goed initiatief, maar betekent dit nu dat ze bij T-Mobile een helderziende blik hebben als het gaat om storingen die nog moeten gaan optreden?

Nee, natuurlijk niet en zoals gezegd kun je een dergelijke service alleen maar prijzen. Mocht je in het bezit zijn van een T-Mobile abonnement en je wilt voortaan op de hoogte gehouden worden van werkzaamheden die gepland staan in de regio waar jij je meestal met je mobieltje begeeft SMS dan "NETWERK [POSTCODE]" naar 888. Je kunt ook meerdere postcode gebieden opgeven. Tot 10 postcodes is de service gratis. Om de service te stoppen SMS je "NETWERK UIT" naar 888.

Meer info over de storingen en deze service kun je hier nalezen (PDF)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.