Toestellen
25 augustus 2009 - Ron Smeets

T-Mobile Vairy Text, een prepaid Smartphone

Smartphones worden steeds populairder. Helaas zijn ze nog vaak te duur voor prepaid klanten. T-Mobile wil daar met de introductie van de Vairy Text, die vanaf 7 September voor €79,95 als prepaid pakket te koop zal zijn, verandering in brengen.

Of het verstandig is om met een prepaid kaart gebruik te gaan maken van alle functies die 'bij een smartphone horen' is natuurlijk nog maar de vraag. De prepay tarieven voor dataverkeer (email, mobiel internet, downloaden) liggen doorgaans namelijk een stuk hoger dan bij post-pay abonnementen. Kortom, je zult wellicht iets vaker dan normaal je prepay tegoed moeten opwaarderen als je met de Vairy Text veel gaat emailen en browsen.

De T-Mobile Vairy Text (ook bekend als de Alcatel OT800) is voorzien van Tri-band GSM met GPRS en EDGE support, een QVGA display, 2 megapixel camera, een volwaardig Qwerty toetsenbord en een microSD geheugenkaart optie. Niet echt schokkend, maar voor 80 Euro mag je natuurlijk ook geen 3G, WiFi en GPS verwachten, toch? De vraag rijst dan natuurlijk wel in hoeverre je de Vairy Text nog als echte Smartphone mag zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.