Nieuws
15 januari 2011 - Ron Smeets

T-Mobile UK verlaagt datalimiet voor iPhone klanten

T-Mobile UK heeft de woede van veel iPhone klanten over zich heen geroepen nadat de provider enkele dagen geleden besloot om de data limiet voor iPhone gebruikers te verlagen van 3GB naar 500MB.

Inmiddels heeft T-Mobile UK haar besluit ietwat aangepast. Aanvankelijk zouden de nieuwe limieten namelijk voor alle (nieuwe én bestaande) iPhone klanten gaan gelden, maar daar is de provider nu van afgestapt. De nieuwe voorwaarden gaan in op 1 februari en gelden alleen voor klanten die een nieuw iPhone abonnement afsluiten of aan verlenging toe zijn.

In Nederland worden ook meer en meer mobiele data abonnementen voorzien hogere prijskaartjes en lagere data limieten of FUP's. Het heeft er alle schijn van dat het extreme mobiele data gebruik van een deel van de klanten daar debet aan is. Op zich begrijpelijk omdat de providers fors moeten investeren in hun netwerken om het explosief groeiende gebruik van mobiele data te kunnen blijven ondersteunen maar het blijft natuurlijk vervelend. Een jaar geleden werd enorm gestunt met tarieven en voorwaarden om zoveel mogelijk klanten over de streep te trekken en nu lijkt het erop dat we daarvoor met z'n allen de prijs moeten gaan betalen.

Overigens doet T-Mobile Nederland daar nog niet aan mee. Vooralsnog heeft deze provider geen plannen om de 'onbeperkte data limiet' voor haar iPhone klanten te gaan aanpassen en daarnaast loopt op dit moment ook een actie waarbij nieuwe klanten die een abonnement afsluiten (met uitzondering van de iPhone abonnementen) een jaar lang gratis gebruik mogen maken van mobiel internet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.