Nieuws
13 januari 2009 - Ron Smeets

T-Mobile stuurt iPhone bezitters contract wijzigings SMS

Vanochtend heeft T-Mobile duizenden bezitters van een iPhone de stuipen op het lijf gejaagd door ze een SMSje te sturen waarin staat dat hun mobiele nummer met ingang van morgen naar T-Mobile overgezet zal worden.

Navraag bij T-Mobile door enkele klanten heeft uitgewezen dat het hier gaat om een fout in de systemen van de van oorsprong Duitse provider. De inhoud van de SMS:

"Morgen zal de overzetting van uw huidige nummer naar T-Mobile plaatsvinden. Heeft u vragen, bel T-Mobile klantenservice 0800-7111"

Het moge duidelijk zijn dat de lijnen van de T-Mobile klantenservice momenteel roodgloeiend staan. Wij hebben T-Mobile inmiddels ook om uitleg gevraagd.

<b>Update 12u26</b>: T-Mobile bevestigde zojuist in een reactie dat het inderdaad gaat om een groot aantal klanten die door een technische storing bovenstaand SMSje ontvangen hebben. De gedupeerden zullen hier echter verder geen gevolgen van ondervinden en hun mobiele nummer en -abonnement zullen ook na vandaag en morgen gewoon en normaal blijven functioneren. T-Mobile adviseert klanten die dit SMS bericht ontvangen hebben het als niet ontvangen te beschouwen en/of te deleten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.