Nieuws
16 september 2013 - Nichal Joosse

T-Mobile: sneller internetten na introductie 4G november

Vanaf 18 november gaat het 4G-netwerk van T-Mobile 'de lucht in'. Klanten van T-Mobile die een telefoon met 4G-ondersteuning hebben, krijgen een snelheidsverhoging. In tegenstelling tot andere mobiele providers laat T-Mobile alle klanten toe op het 4G-netwerk zonder extra kosten, al zal het nog wel eventjes duren voordat iedereen kan profiteren van het netwerk. De dekking is nog beperkt tot de vier grote steden in de Randstd. Eind 2015 zouden T-Mobile-klanten in heel Nederland gebruik moeten kunnen maken van het 4G-netwerk.

Klanten die een Stel Samen-abonnement hebben, krijgen een snelheidsverhoging die gebaseerd is op de prijs en de grootte van de bundel. De goedkopere abonnementen gaan van 3,6 Mbps (downloadsnelheid) naar maximaal 15 Mbps. De duurste bundels gaan van 14,4 Mbps naar maximaal 50 Mbps. Uiteraard is dit een theoretische snelheid: de praktische snelheid ligt iets later dan gebruikelijk. De uploadsnelheden zijn 12,5 keer zo hoog.

T-Mobile maakt gebruik van de 1800 Mhz- en 2,6 Ghz-banden, waardoor het bedrijf meer masten moet gaan bouwen dan de concurrentie. De dekking van deze banden is minder goed en ook binnenshuis is er een mindere dekking. Het voordeel van de 1800 Mhz-band is dat er meer mensen op hogere snelheden kunnen internetten. De concurrentie maakt echter ook gebruik van deze band.

1379315476 

Over de auteur: Nichal Joosse