Nieuws
05 april 2016 - Ron Smeets

T-Mobile schaft een deel van de dataroaming kosten binnen de EU af

Over iets meer dan een jaar worden de roaming kosten binnen de EU afgeschaft. Dan komt een einde aan het proces waarbij de roaming tarieven de afgelopen jaren stapsgewijs aan steeds lagere maximum bedragen gebonden werden. In juni van dit jaar is het volgende moment dat de maximum roaming tarieven verder omlaag gaan. Kortom, de providers hebben de afgelopen jaren langzaam maar zeker kunnen wennen aan het verdwijnen van de roaming kosten dat dus voor medio 2017 op de planning staat.

Af en toe neemt een provider alvast een extra voorschot op die veranderingen, uiteraard vooral met de bedoeling om zo nieuwe klanten te werven, door de tarieven eerder dan verplicht is te verlagen of, zoals T-Mobile dat nu doet, een deel van de roaming kosten nu al af te schaffen.

Klanten van de magenta provider die kiezen voor een Stel Samen & Stel Bij abonnement kunnen vanaf nu, afhankelijk van de databundel die ze kiezen, 50 tot 250MB data die ze in het buitenland (binnen de EU) verstoken, zonder extra kosten uit hun eigen bundel verbruiken.

Hieronder een overzicht van de diverse abonnementen en 'EU MB's' die daaraan gekoppeld worden

Stel Samen & Stel Bij EU MB's
Internet XS - 500 MB 50 MB
Internet S - 1 GB 50 MB
Internet M - 3 GB 100 MB
Internet L - 6 GB 250 MB
Internet XL - 12 GB 250 MB

Voor het gemak heeft T-Mobile ook nog even becijferd wat je met 50MB data zo allemaal kunt doen. Letwel het lijstje hieronder is gebaseerd op 'of-of', niet 'en-en' dus ;):
- ruim 10.000 WhatsApp-berichten
- of 500 foto’s via WhatsApp
- of plaats je 50 Facebook-berichten
- of kun je 250 kaarten downloaden in Google Maps
- of check je 500 nieuwsberichten via nieuws apps zoals Nu en NOS
- of browse je naar 50 webpagina's
- of luister 50 minuten naar streaming muziekdiensten als Deezer en Spotify

Bron (T-Mobile)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.