Nieuws
03 mei 2010 - Dennis De Vries

T-Mobile Relax Online: Lager tarief, hogere kosten

De 'web only' korting die T-Mobile geeft voor hun Relax-abonnement is een 'wassen neus'. Dat heeft vergelijkingssite TelecomVergelijker.nl uitgerekend. T-Mobile Relax Online heeft lagere maandelijkse tarieven, maar gebruikers zijn in veel gevallen toch duurder uit.

De zes verschillende T-Mobile Relax Online bundels zijn vanaf vandaag via tmobile.nl verkrijgbaar. De maandelijkse tarieven liggen flink lager, zo is te zien in een overzichtelijke tabel. Online een abonnement afsluiten kan maandelijks flink schelen. Van een euro tot zeven euro. Met gelijke beltarieven binnen de bundel lijkt dit een goede deal.

relaxonlinetarief

Vergelijkingssite TelecomVergelijker.nl heeft uitgerekend dat daar in de praktijk weinig van over blijft. Grootste boosdoener is het feit dat T-Mobile bij Relax Online per minuut afrekent. Wordt er bij de 'normale' Relax-bundels bij een gesprek van 61 seconden nog gewoon 61 seconden gefactureerd (pdf), bij Relax Online wordt voor zo'n gesprek meteen twee minuten gerekend (pdf). TelecomVergelijker heeft uitgerekend dat bij een gemiddelde gespreksduur van 2 minuten de gebruiker daarmee 25% duurder uit is.


Tel daarbij op dat de belkosten buiten de bundel flink zijn gestegen, van 25 cent naar 30 cent per minuut, en weg is het online voordeel. TelecomVergelijker noemt de online korting van T-Mobile een 'wassen neus' en raadt aan om voor een Relax-abonnement gewoon nog naar de winkel te gaan. Daar gelden nog gewoon de 'normale' tarieven. Zonder maandelijkse korting, maar uiteindelijk met meer voordeel dus.

Over de auteur: Dennis De Vries