Nieuws
05 juli 2011 - Ron Smeets

T-Mobile past Hongaarse datatarieven aan op downloadsnelheid

De tarieven voor Mobiel Internet gaan langzaam maar zeker ook in Nederland veranderen. KPN kreeg onlangs nog de (politieke) hoon over zich heen toen de provider speculeerde op een tariefmodel dat gebaseerd zou worden op het soort dataverkeer.

T-Mobile lijkt, in Hongarije althans, wel te snappen hoe je heavy users moet benaderen. De provider introduceert, samen met de uitrol van haar 21Mbps HSPA netwerk, daar namelijk verschillende data abonnementen die qua prijs variëren op basis van de gewenste maximale download snelheid.

Hongaarse klanten van T-Mobile kunnen vanaf augustus kiezen voor verschillende mobiele internet abonnementen. Kiest men voor een maximale download snelheid van 21Mbps, dan wordt een abonnement duurder. De Hongaarse T-Mobile klanten die niet extra willen betalen blijven op 7.2MBps 'steken'. Een prima manier om de kosten voor mobiel internet eerlijk te verdelen tussen de heavy- en moderate users.

Overigens is de Hongaarse oplossing van T-Mobile enigszins te vergelijken met de veranderingen in data abonnementen die Telfort vorige week in Nederland introduceerde. Ook die provider komt met verschillende data abonnementsvormen met variërende (maximale) download snelheden. Telfort hanteert echter ook nog een datalimiet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.