Toestellen
04 september 2009 - Ron Smeets

T-Mobile One Touch Mini: Touchscreen voor amper 60 Euro

Het (onverwachte) succes van de LG Cookie heeft verschillende fabrikanten wakker geschud als het gaat om de productie van goedkope touchscreen telefoons. Onlangs zagen we al de Samsung S3650 Corby opduiken en de vandaag in Nederland gepresenteerde T-Mobile One Touch Mini is de volgende in deze rij.

Het toestel, ook bekend als de Alcatel OT-708, is voorzien van een 2.4 inch Touchscreen display (QVGA), 1.3 megapixel camera, dual-band GSM, GPRS, Bluetooth met A2DP, MP3 speler, FM Radio met RDS en een microSD geheugenkaart gleuf.

Voor een instapmodelletje bepaald geen slechte spec-list als je het mij vraagt. OK, een beetje jammer van die 1.3MP cam, dat wel.

Het toestel heeft twee touch-gedeelten: een ‘Sweep’-gedeelte onder het display waarmee je met één vinger door het toestelmenu gaat en een ‘Touch’-gedeelte. Dat laatste is gevoelig voor druk en geeft toegang tot de ingebouwde toepassingen.

Waar de LG Cookie (aanvankelijk) rond de 200 Euro kostte en de Samsung Corby een prijskaartje van rond de 150 Euro zal krijgen heeft T-Mobile besloten de One Touch Mini in een prepay pakket te stoppen voor €59,99. Kijk, dat is nog eens goedkoop. Natuurlijk is het nog even afwachten hoe goed het toestel zal presteren want ik heb hem helaa nog niet in mijn handen gehad.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.