Nieuws
07 juni 2007 - Ron Smeets

T-Mobile neemt Orange over

Deutsche Telekom, in Nederland in de mobiele markt actief als T-Mobile, neemt voor 1.3 miljard de Nederlandse tak van Orange van France Telecom over. Dat meldt de Wall Street Journal.

Door de overname wordt T-Mobile in Nederland na KPN de tweede mobiele provider met ruim 4.5 miljoen klanten en passeert men dus Vodafone.

Zowel Orange als T-Mobile willen (kunnen) de berichten betreffende de overname ontkennen noch bevestigen. Het enige dat T-Mobile erover kwijt wil is de mededeling dat men een bod heeft uitgebracht op Orange en dat de Raad van Toezicht van Deutsche Telekom dat bod ook heeft goedgekeurd.

Via: WebwereldGerelateerde links:
Opta bekijkt fusie KPN-Telfort
T-Mobile: Markt onveranderd na overname Telfort
HotSMS voor 4.3 miljoen in Italiaanse handen
Telefonica doet bod van 25 miljard op O2
Vodafone verkoopt belang in Proximus
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.