Nieuws
08 november 2007 - Richard Otto

T-Mobile Mobile Internet onderzoek

Wederom een onderzoek over Mobiel Internet, dit maal door T-Mobile. Er wordt door Nederlanders steeds meer gebruik gemaakt van e-mail en internet via hun mobiele telefoon. Wat opvalt is dat mobiel internet thuis het meest wordt gebruikt.

Het thuisgebruik wordt op de voet gevolgd door het openbaar vervoer. Bijkomend voordeel voor komend jaar is dat de Nederlandse Spoorwegen flink heeft geinvesteerd in WiFi in de trein, dus veel reizigers kunnen straks met hun laptop en mobiel het internet op.

Maar liefst 40% van de 1243 respondenten verwacht dat mobiel internet in de nabije toekomst net zo populair zal worden als bellen en sms’en.

Van de respondenten met een geschikte telefoon surft 32 % regelmatig met de mobiele telefoon op internet.

Volgens Pim van der Feltz, marketingdirecteur van T-Mobile Nederland, is mobiel internet een volwassen dienst is geworden.

Uit dit onderzoek blijkt ook dat respondenten aangeven dat mobiel internet een belangrijke rol speelt in hun dagelijkse leven, bijvoorbeeld mobiel chatten (MSN), filenieuws, routeplanning en email.

Mannen (48%) maken meer gebruik van mobiel internet dan vrouwen (13%). Vrouwen gebruiken het voornamelijk voor entertainment. Mannen daarentegen zoeken vaker naar nieuws.Gerelateerde links:
Bijna twee derde mobieltjes heeft mobiel internet
Mobile Internet Facts
Over de auteur: Richard Otto