Nieuws
10 november 2011 - Ron Smeets

T-Mobile: meer klanten, minder omzet, meer winst

T-Mobile heeft eerder vandaag haar resultaten over het derde kwartaal van 2011 gepubliceerd. De derde provider van Nederland kon over deze periode ruim 10% meer klanten verwelkomen (4.9 miljoen nu) maar de omzet daalde met 4.9% naar 428 miljoen Euro.

Ondanks de dalende omzet, volgens T-Mobile vooral door de verdere verlaging van MTA-tarieven (de kosten die operatoren elkaar in rekening brengen voor de aflevering van mobiele gesprekken), boekte T-Mobile toch ruim 23% meer winst (vóór belastingen en afschrijvingen), vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder; 121 miljoen Euro.

De hogere winst is vooral toe te schrijven aan het feit dat de omzet uit mobiele data, net als bij de andere providers, fors stijgt. Klanten van T-Mobile verbruikten in het derde kwartaal van 2011 dubbel zoveel mobiele data als in dezelfde periode in 2010. De omzet per gebruiker bedraagt momenteel bij T-Mobile 24 Euro. 37% daarvan is afkomstig uit mobiele data (abonnementen). Om de forse groei van het dataverkeer te kunnen blijven faciliteren investeerde T-Mobile in het derde kwartaal alleen al 32 miljoen Euro. Voornamelijk voor de uitbreiding van haar netwerkcapaciteit.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.