Nieuws
23 juli 2013 - Redactie MobileCowboys

T-Mobile lanceert gratis wifi in centrum Rotterdam

T-Mobile lanceert andaag een pilot met wifi in een deel van het centrum van Rotterdam. Klanten van T-Mobile met een geschikte mobiele telefoon krijgen automatisch toegang tot het wifi netwerk en krijgen zo gratis mobiel internet. T-Mobile WiFiZone maakt gebruik van een gesloten en beveiligd netwerk en is daarmee veilig in gebruik.

WiFiZone is een aanvulling op het bestaande T-Mobile 3G-netwerk in het centrum van Rotterdam. Klanten van het telecombedrijf die het gebied betreden gaan naadloos over op het beveiligde WiFiZone-netwerk wanneer zij gebruik maken van een geschikt toestel en wifi aan hebben staan. Klanten krijgen hierdoor sneller mobiel internet. Tegelijk wordt het bestaande 3G-netwerk ontlast, waar alle klanten van profiteren.
kaartwifizone
T-Mobile's WiFiZone is een gesloten, beveiligd netwerk. De privacy van klanten is hierdoor gewaarborgd. Zowel de verbinding zelf als de toegang tot het netwerk is beveiligd. Alleen T-Mobile klanten krijgen toegang en de simkaart fungeert als sleutel (EAP-SIM authentificatie). Dit in tegenstelling tot de gratis openbare WiFi- netwerken van bijvoorbeeld gemeenten, waar dergelijke beveiliging niet aanwezig is.
T-Mobile WiFiZone is beschikbaar in het centrum van Rotterdam (Schouwburgplein de Lijnbaan en Beurstraverse gebied).

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl