Nieuws
02 november 2015 - Ron Smeets

T-Mobile laat klanten gratis kennismaken met het nieuwe netwerk Een 'Niet goed, geld terug en contract weg' actie

T-Mobile staat eigenlijk al sinds haar Dutchtone (een samenwerking tussen Deutsche Telekom en Orange in Frankrijk waar de Duitsers overigens al snel uit stapten) tijdperk, bekend als de minst goede van de drie grote, landelijke, mobiele providers. Dat is nog een beetje zacht uitgedrukt ;)

De afgelopen anderhalf jaar heeft de magenta provider hard gewerkt aan de uitrol van een volledig vernieuwd, om niet te zeggen nieuw, netwerk. En nu vinden ze het hoog tijd om het imago van 'de provider met de slechtste dekking en het langzaamste netwerk', een titel die ze vanaf 2007 met verve, en vaak terecht, gedragen hebben, van zich af te schudden.

Daarvoor heeft T-Mobile een ietwat 'Uncarrier' achtige actie bedacht. In de VS heeft dat de provider bepaald geen windeieren gelegd. Onconventionele abonnementen, voorwaarden en tarieven hebben veel Amerikanen doen besluiten om T-Mobile, dat zich zelf daar nu als 'Uncarrier' presenteert, toch maar weer eens een kans te geven. De 'Test ons nu' actie die T-Mobile Nederland vandaag introduceert heeft wel wat weg van de Amerikaanse 'uncarrier' strategie. Al is het vooralsnog maar één actie met een tijdelijke looptijd.

Enfin, iedereen mag het nieuwe (4G) netwerk van T-Mobile een maand gratis testen. Ok, je moet wel een abonnement, met de toepasselijke naam 'Test ons nu', afsluiten maar als je gedurende de testperiode toch niet tevreden bent dan wordt het contract geannuleerd en alle gemaakte kosten teruggestort. Letwel, je moet dus vóór het eind van de eerste maand, gemeten vanaf de eerste dag dat het abonnement in gaat opzeggen anders zit je wel degelijk aan het contract vast!

Nu is het wellicht voor sommigen een leuk idee om een maandje T-Mobile te testen en het abonnement voortijdig weer op te zeggen, maar T-Mobile jaagt natuurlijk vooral op iedereen die de komende periode, de actie loopt tot eind december, overstapt vanuit een van de concurrenten. Dat moge duidelijk zijn. Ook die klanten krijgen de mogelijkheid om, wanneer hun overstap afgerond is, binnen een maand, zonder kosten, het abonnement alsnog op te zeggen. Ook wanneer het T-Mobile abbo pas in ferbuari of maart van het volgende jaar start (omdat je bestaande abonnement nog loopt, bijvoorbeeld).

Zelf heb ik het 4G netwerk van T-Mobile al meerdere keren getest en met het risico dat ik beticht wordt van sluikreclame moet ik zeggen dat de provider grote stappen vooruit gezet heeft. Dat was natuurlijk ook hard nodig.

Uit de voorwaarden van T-Mobile:

- Ben je toch niet tevreden met je abonnement? Dan kun je contact opnemen met onze klantenservice.

- Wanneer je dit binnen de eerste maand, gemeten van de startdatum van je abonnement, aangeeft zal de klantenservice het contract ontbinden.

- Let op! Je kunt dus niet na je testperiode opzeggen maar wel tijdens je testperiode van een maand.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.