Nieuws
05 november 2009 - Ron Smeets

T-Mobile kortingsactie gestopt

Het is al lang geen geheim meer dat iemand die op zoek gaat naar het voordeligste, of qua prijs-kwaliteit de beste, mobiele telefoonabonnement daar even de tijd voor moet nemen. Providers en abonnementen die vandaag de beste aanbieding hebben kunnen over twee maanden zomaar ineens tot de duurdere alternatieven behoren. Mede daarom zijn er ook zoveel vergelijkingssites hiervoor.

Welnu, vanaf 1 November zullen de Relax abonnementen van T-Mobile in de verschillende vergelijkers wel een paar plekjes gedaald zijn. Die provider heeft namelijk besloten te kortingsactie op die abonnementsvormen stop te zetten met als gevolgt dat bepaalde Relax abonnementen ineens meer dan 60% duurder geworden zijn.

Op zich is het natuurlijk wel te begrijpen dat een kortingsactie van tijdelijke duur is, maar desalniettemin is het voor de zoekende consument toch goed om te weten wanneer een provider zo'n drastische tariefwijziging doorvoert. Ik denk namelijk niet dat ze er veel reclame- en marketing euro's tegenaan zullen gooien om dit aan de consumenten duidelijk te maken ;-)

Enfin, Sim-Only-Vergelijk heeft de veranderde prijzen voor de T-Mobile Relax abonnementen uitgeplozen en op een rijtje gezet: De meest forse prijsverhoging door het schrappen van de korting betreft de T-Mobile Relax 250 sim-only. De oude prijs (met korting) voor deze bundel was € 9,00, de prijs nu is € 14,75 (zowel voor een 1- als 2-jarig contract). Dat is een stijging van maar liefst 63,89 procent! Ook T-Mobile Relax 200 (2-jaar) stijgt een behoorlijke 63,33 procent van € 7,50 naar € 12,25.

Verder stijgt ook de prijs van T-Mobile relax 100, relax 150 en relax 300 met meer dan 20 procent. Overigens stijgen niet alle bundels in prijs: T-Mobile Relax 500 en Relax 750 blijven ongewijzigd. De stijging van Relax 1000 en Relax 1500 is daarnaast slechts minimaal (rond de 1 procent).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.