Nieuws
27 augustus 2013 - Nichal Joosse

T-Mobile komt met eigen clouddienst met 5GB opslag

Via een persbericht heeft telecomprovider T-Mobile aangekondigd dat het een eigen clouddienst gaat lanceren. Klanten hebben de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van maximaal 5 GB aan opslagruimte. Het is ook mogelijk om maandelijks bij te betalen voor als je meer ruimte zou willen. 25 GB zal € 2,99 kosten, 50 GB kost € 5,99 en voor 100 GB zal er € 8,99 per maand betaald moeten worden. Ook kan de klant bij deze abonnementen zeker tien apparaten aansluiten. 

T-Mobile Cloud is vanaf 9 september 2013 beschikbaar voor alle klanten, ook de klanten van MTV Mobile. Ook zullen er rond die datum apps verschijnen voor Android en iOS: andere mobiele besturingssystemen zullen nog volgen. Volgens T-Mobile is er enorm veel tijd en moeite gestoken in de veiligheid van de bestanden. Ze vermelden in het persbericht dat de dienst voldoet aan de hoogste standaarden die in Nederland gelden.

Momentel is T-Mobile Cloud dus alleen beschikbaar voor bestaande en nieuwe klanten van T-Mobile en MTV Mobile. Er wordt in het persbericht niets gezegd over klanten van *bliep, Ben en Simpel. Wel is het mogelijk om bestanden vanuit de cloud te delen met mensen die klant zijn bij andere providers.  

Over de auteur: Nichal Joosse