Entertainment
26 februari 2008 - Redactie MobileCowboys

T-Mobile introduceert vervolg op Wendy's Wereld

Deze week introduceert T-Mobile het vervolg op Wendy’s Wereld, het internetspel waarin mensen kennis kunnen maken met het gemak van mobiel internet.

Via aanwijzingen op een hippe mobiel kunnen spelers hoofdrolspeelster Wendy dit keer helpen bij het organiseren van een feest. In het spel draait het allemaal om het ervaren van mobiel internet.

In 2007 liet T-Mobile al ongeveer 150.000 mensen kennismaken met Wendy, die op Hyves wist uit te groeien tot een populaire persoonlijkheid met meer dan 35.000 vrienden.

Pim van der Feltz, Marketing Directeur T-Mobile Netherlands: “In 2007 ontwikkelden we Wendy’s Wereld samen met Agency.com. Het was vooraf niet de opzet om een vervolg op Wendy te maken. Maar Wendy wist onze stoutste verwachtingen te overtreffen doordat in een korte tijd veel gamers het spel speelden en ze maar liefst 35.000 hyvers als vriend kreeg. Hierdoor werd Wendy populair bij jongeren, die zich herkennen in haar mobiele levensstijl. En ze zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe mogelijkheden op hun mobiel en dit spel laat weer nieuwe dingen zien die je met mobiel internet kunt.  In het nieuwe spel, dat opnieuw door Agency.com is ontwikkeld, laten we spelers het gebruik van mobiel internet zelf ervaren.’

De hoofdrolspeler in Wendy’s Wereld is Wendy, die nog diezelfde avond een feestje geeft. Omdat ze uren heeft gezocht naar haar mobiel met web’n’walk die ze is verloren, is er weinig tijd meer voor de voorbereidingen. Afzeggen kan niet meer. Met hulp van Wendy’s aanwijzingen helpt de speler Wendy door via mobiel internet alles nog op tijd te regelen.

Voor de campagne is ook een serie nieuwe filmpjes ontwikkeld. In 2007 bleken deze filmpjes bijzonder populair: in totaal werden de verschillende filmpjes van Wendy 2,8 miljoen keer bekeken. Voor Hyves is bovendien een speciale gadget ontwikkeld die de bezoeker persoonlijk aanspreekt om Wendy’s internetspel te spelen.Gerelateerde links:
Nieuwe marketing campagne van T-Mobile voor mobile internet
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl