Nieuws
01 december 2010 - Ron Smeets

T-Mobile introduceert nieuwe Relax abonnementen

Met ingang van 6 december introduceert T-Mobile een aantal vernieuwde Relax abonnementen. De belangrijkste verandering is het feit dat je straks uit één bundel kunt betalen voor bellen, SMS'en, MMS'en en Mobiel Internetten.

Gedetailleerde informatie (update 15u10: meer info hieronder) over de nieuwe Relax abonnementsvormen wordt pas vanaf 6 december vrijgegeven op de website van T-Mobile maar het komt er op neer dat je een abonnement afsluit met zogenaamde 'units'. Elke unit staat voor 1 belminuut, 1 SMS, 1 MMS of 1MB mobiel dataverkeer.

Helaas betekenen deze veranderingen ook dat je vanaf 6 december dus alleen nog per minuut moet afrekenen. Voor de eerste minuut was dit al langer het geval bij de meeste providers maar wanneer je straks met je nieuwe Relax abonnement dus een gesprek voert dat 2 minuten en 3 seconden duurt, dan worden daarvoor dus 3 units (minuten) van je belbundel afgeschreven. Waar je ook op moet letten is het feit dat SMSjes die je buiten de bundel verstuurt straks 30 cent in plaats van 25 cent gaan kosten. Kortom, je zult goed moeten uitrekenen welke belbundel je straks kiest om niet alsnog met een hogere rekening geconfronteerd te worden.

Behalve de introducte van de nieuwe Relax abonnementsvormen verlaagt T-Mobile ook de prijs van de Internet Voordeelbundel. Tegelijkertijd wordt de snelheid van de bundel verhoogd. Zo kunnen klanten met Relax nog voordeliger gebruik maken van onbeperkt internet op de telefoon. De Internet Voordeelbundel is beschikbaar in combinatie met Relax en vanaf 6 december verkrijgbaar vanaf €4,95 per maand (afhankelijk van het abonnement), aldus het persbericht dat de provider vandaag verspreidde.

UPDATE (15u10): Ik heb inmiddels van T-Mobile al iets meer informatie ontvangen over de gewijzigde Relax abonnementsvormen en -tarieven. De standaard Relax abonnementen (die onder andere in combinatie met een toestel aangeboden worden) beginnen bij €12,50 voor 60 'units'. Het duurste (en meest uitgebreide) abonnement kost €165 per maand voor 2000 'units'. De SIM Only varianten beginnen bij €7,95 voor 70 'unit' en dat kan oplopen tot €99,95 per maand voor 1500 'units'. Elke 'unit' die buiten de bundel afgerekend wordt (belminuut, sms, mms of 1MB dataverkeer) kost 30 cent. De belminuten en het dataverkeer worden altijd naar boven afgerond op hele minuten cq. MB's.

Je kunt alle Relax abonnementen ook aanvullen met een Internet Voordeelbundel. Dat is vooral interessant voor klanten die weinig bellen, sms'en of mms'en maar wel veel mobiel online willen zijn. Afhankelijk van het Relax abonnement dat gekozen wordt kost de Internet Voordeelbundel €4,95, €6,95 of €9,95 per maand. Het moge duidelijk zijn dat de goedkopere tarieven van toepassing zijn op de duurdere Relax belbundels. Het tarief van €9,95 geldt alleen bij een Relax 60 abonnement van €12,50 per maand. In combinatie met een Relax 120, 190 of 250 abbo (resp. €19,50, €25 of €29,50 per maand) betaal je €6,95 voor de Internet Voordeelbundel. Kies je voor een duurder Relax abonnement (vanaf €35 tot €165), dan betaal je nog 'maar' €4,95. Bij de SIM Only varianten ligt de meerprijs van de Internet Voordeelbundel altijd op €9,95, ongeacht welke SIM Only Relax bundel je afneemt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.