Toestellen
29 oktober 2007 - Ron Smeets

T-Mobile introduceert de Shadow in de VS

Ruim twee weken geleden doken de eerste echte foto's op van een nieuwe HTC Smartphone die waarschijnlijk via T-Mobile in de VS uitgebracht zou gaan worden.

Inmiddels heeft de Amerikaanse afdeling van de Duitse Telco officieel bekendgemaakt dat het toestel daar inderdaad vanaf 31 Oktober als T-Mobile Shadow in de winkels zal liggen voor $149,99 inclusief tweejarig abbo.

Het meest opvallende aan de Shadow (aka HTC Juno) is het suretype qwerty keyboard (twee letters per toets) omdat de meeste HTC toestellen nu eenmaal van een volwaardig (slide-out) qwerty toetsenbord voorzien zijn.

De andere specs van deze relatief goedkope HTC Smartphone voor T-Mobile zijn onder andere een 2 Megapixel camera, WiFi, een roterende jogdial en Windows Mobile 6 Standard OS. Dit laatste is de meest recente versie van Windows Mobile voor toestellen die geen touchscreen interface hebben. Deze versie werd ook al, zij het in een Vodafone look-and-feel, toegepast bij de nieuwe Palm Treo 500V.

Of we de HTC Juno binnen afzienbare tijd ook in Nederland en/of België in de winkels zullen mogen begroeten, al dan niet in een T-Mobile jasje, is nog niet bekend.Gerelateerde links:
Foto's van de HTC Juno opgedoken
T-Mobile komt met de WING (HTC ATLAS)
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.