Entertainment
09 november 2007 - Ron Smeets

T-Mobile heeft nu het alleenrecht op de kleur Magenta

Het moet niet gekker worden daar in Duitsland. T-Mobile en haar moederbedrijf, Deutsche Telekom, hebben de typerende kleur die men gebruikt in het logo en andere reclame-uitingen, Magenta, gepatenteerd.

Dit betekent dus dat geen enkel ander bedrijf, binnen de Telecom sector, die kleur mag gebruiken, zonder expliciete toestemming van Deutsche Telekom en/of T-Mobile (zie ook de screenshot helemaal onderaan dit bericht).

In Duitsland loopt al een procedure tegen een Media-bedrijf en ook een Zwolse computerfirma heeft al een brief van T-Mobile’s advocaten gekregen waarin men gesommeerd wordt de kleur magenta niet meer te gebruiken.

Ik ben benieuwd of het Duitse voorbeeld nog een vervolg gaat krijgen. Misschien dat we straks ook de kleuren Oran(g)je, Sony Ericsson Groen en Nokia Blauw niet meer mogen gebruiken en ik denk dat ik maar snel een patent ga aanvragen op MobileCowboys Groen voordat het te laat is ;-)Gerelateerde links:
Patent aanvraag Sony Ericsson voor touchscreen.
Samsung patenteert de USB antenne
T-Mobile daagt Telfort voor de rechter
Maker van de iPod vibrator door Apple aangeklaagd
Emoticons gepatenteerd door Cingular
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.